Vastasyntyneen kuvaus


Vastasyntyneen lumo; tuo pienen ihmisen ensitaival ja viattomuus, sekä vanhempien rakkaus, herkkyys ja huolenpito on niin käsin kosketeltavaa. Nämä ensihetket vastasyntyneestä ja teidän perheestä ovat arvokkaita muistoja tuleville vuosille, joihin on ihana palata aina uudestaan ja uudestaan.

Kuvauskokemus


Kuvaus toteutetaan rennossa tunnelmassa täysin vauvantahtisesti ja häntä kuunnellen. Kaikki vauvat ovat erilaisia ja hyvä kuvauskokemus kaikille lähtee siitä että vauvalla on hyvä olla. Vauvan lisäksi kuvauksessa on mahdollista ikuistaa myös koko perhettä tai sisaruksia vauvan kanssa.


Kuvaukseen ei ole määritettyä tarkkaa aikaa, mutta keskimäärin se vie 2h. Niin kauan, että olemme valmiita - meillä ei ole kiire. Kuvausajasta iso osa on myös muuta kuin kuvausta. Välillä vauva herää syömään, vaihdetaan vaippaa ja nukutetaan vauvaa uudelleen uneen. Kaikki vauvat ei myöskään aina nukahda ja tällöin emme nukuta vauvaa väkisin vaan otamme suloisia kuvia hänestä, kun hän ihmettelee maailmaa silmät auki.


Gallerianne tulee koostumaan monipuolisesti erilaisista kuvista: niistä perinteisistä vauvakuvista, jossa vauva on aseteltuna koriin vilttien kanssa, lähikuvia pienistä varpaista, sormista ja huulista, lähikuvia vauvan kasvoista ja kuvia kauampaa, josta hahmottaa hyvin vauvan pienuuden. Lisäksi halutessanne voimme kuvata vauvaa teidän kanssa perheenä tai äidin, isän tai sisaruksen kanssa.


Kuulen mielelläni teidän toiveita kuvauksen suhteen ja luodaan kuvauksista teidän näköiset. Kerro minulla varatessa toiveistasi kuvien ja kuvauksen suhteen, sekä teille mieleinen värimaailma.

Halutessasi voit myös kertoa odotetaanko teille oletetusti tyttöä vai poikaa.

Studio vai sinun kotisi?


Onko sinulla haaveissa kuvaus studiolla vai omassa kodissasi?


Studiolla on lämmin, kodikas ja ripauksen boheemi henkin. Studio sopii vastasyntyneen kuvaukseen loistavasti ympäri vuoden. Paras aika kuvata vastasyntynyt on aamulla / aamupäivästä, silloin vauva on vielä rauhallinen ja uninen. Valon kannalta studiolla pystyy kuvaamaan kesäkautena klo 11 eteenpäin ja talvikautena klo 9 eteenpäin.


Teen vauvan olon mukavaksi kuvauksiin: lämmitän studion sopivan lämpöiseksi vauvalle ja taustalta kuuluu vauvaa rauhoittavaa kohinaa. Vauva kääritään pehmeisiin newborn kuvauksiin tarkoitettuihin wrappeihin ja asetellaan pehmeän tyynyn päälle koriin tai sängylle.


Vastasyntyneen kuvaukset onnistuvat myös hyvin kotonasi. Koti on vauvalle tuttu ja turvallinen ympäristö, jossa pieni on yleensä rauhallinen. Samalla kuviin saadaan taltioitua tätä elämänvaihetta teillä tärkeässä paikassa. Teen kotikuvauksia Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa (kysy tarjousta muista kaupungeista). Tuon tullessani mukana kaiken tarvittavan kuvauksia varten ja aloitan kuvauksen valmistelemalla minulle kuvauspisteen. Bookkaan kotikuvaukset yleensä alkamaan klo 9-10 välillä.

Kotikuvauslisä on 100€ ja kattaa kaiken matkakuluista lisäytyneisiin työtunteihin.

Studio sijaitsee osoitteessa

Ainontie 44, 01630 Vantaa


Studiolle on helppo tulla autolla ja maksuttomia parkkipaikkoja on riittävästi. Auton saa suoraan oven eteen. Studio sijaitsee rakennuksen 2. kerroksessa ja valitettavasti hissiä ei ole käytössä. Mikäli tulette vaunuilla voi ne jättää ala-aulaan lukittujen ovien taakse. Tulen teitä vastaan ovelle ja autan kantamaan tavaroita studion puolelle.

vinkkejä pukeutumiseen


Vaatetus on tärkeässä roolissa, jotta kuvista tulisivat onnistuneet ja teidän näköiset. Suosittelen siis käyttämään tähän hetken ajatusta ennen kuvausta. Kaikista tärkeintä on, että puet päällesi jotain sellaista missä olet kotonasi ja tunnet itsesi mukavaksi. Olen koonnut tähän muutamia vinkkejä avuksi.


Suosittelen pitämään värimaailman maanläheisenä ja yhdistelemään rohkeasti erilaisia asuja koko perheelle - kaikkien ei tarvitse pukeutua samaan väriin. Parhaiten toimivat valkoisen ja beigen lisäksi murretun vihreän, ruskean ja oranssin sävyt. Kuosit ovat upeita, mutta harmoonisin lopputulos tulee, jos vain yhdellä teistä on kuosillinen vaate. Materiaaleina kesään toimii pellava ja puuvilla ja syksyyn päin mentäessä asuun voi yhdistää muhkean neuleen.

VAUVA

Kuvauksissa vauva kääritään vaippasillaan wrappiin. Minulta löytyy wrappeja neutraaleissa sävyissä kuten valkoinen, beige ja ruskea. Tämän lisäksi löytyy vanharosan, vihreän ja kanelin sävyjä. Wrappien lisäksi lainavaatekaapistani löytyy muutama neulottu bonnet pipo ja pienet bloomers housut. Vauva voi olla myös bodyssa tai toivomassanne asussa.


NAISET

Mekot toimivat upeasti vastasyntyneen kuvauksissa. Lainavaatekaapista löytyy naisille mekkoja koossa xs-xxl. Kurkkaa kaikki lainavaatteet täältä.


MIEHET

Varma valinta kuvauksiin on beiget housut ja yksivärinen yläosa.


SISARUKSET

Sisaruksille kuvauksiin toimii hyvin mekot, romperit tai housut + paita yhdistelmä. Lainavaatekaapista löytyy lastenvaatteita koossa 50-110cm

Kurkkaa kaikki lainavaatteet täältä.

meidän yhteinen matka


Aloita varaamalla kuvaus alta. Vastasyntyneen kuvaus on hyvä varata jo odotusaikana viimeistään 2-3kk ennen laskettua aikaa. Otan tällä hetkellä kalenteriini vain neljä vastasyntynyttä kuukaudessa, joten varaamalla ajan ajoissa saat varmasti paikkasi kuvauksiin. Kuvaus varataan lasketun ajan mukaan, mutta oikea kuvauspäivä sovitaan yhdessä vasta vauvan synnyttyä.

Varauksen yhteydessä maksetaan kuvausmaksu (lähetän laskun sähköpostitse).


Olen suunnitellut sinulle kattavan valmistautumisoppaan kuvauksiin, jossa on vinkkejä valmistautumiseen ja itse kuvaustilanteeseen. Saat sen sähköpostiisi ennen kuvausia jotta voit tutustua siihen rauhassa.

Kun vauva syntyy olet minuun yhteydessä ja sovimme yhdessä kuvausajan ja keskustelemme vielä toiveistanne kuvauksen suhteen, sekä toivotteko kuvausta kotonanne vai studiolla.


Kuvauksen jälkeen saat kahden viikon sisällä valmiiksi editoidun valintagallerian josta voit valita lempi kuvasi. Kuvapaketti päätetään siis vasta, kun olen nähnyt kuvat. Valintojesi jälkeen lähetän sinulle laskun ja viimeistelen kuvasi. Valmiit kuvat saat valinnoistasi n. 2 viikon kuluttua, lasku tulee olla maksettuna ennen kuvien toimitusta.


Kuvat ovat korkearesoluutioisia digikuvia. Saatuasi kuvat ne ovat käytössäsi ja voit teettää niistä vapaasti kuvia, tauluja, kortteja tai muuta yksityiseen käyttöön.


Voit tutustua tarkempiin kuvausehtoihin täältä.


Ihanaa odotusta ja nähdään kuvauksissa!


ps. Oletko miettinyt odotuskuvausta?

Kurkkaa hinnastostani myös odotus & vastasyntyneen kuvauspaketti, jossa säästät 40€


-Mari, Roihu Visuals

"Photos, like memories and stories, are part of our legacy. We hold them close, we pass them down. It’s a gift to be able to share to those we love, so that they, too, can feel even a glimmer of the joy we feel when we reflect on those times."